Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Ζαμπονοκασερόπιτα

Μαγειρική
Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο χοντρά φύλλα για πίτα της αγοράς

- Μισό κιλό τριμμένο κασέρι (ή γκούντα)

- 1 κεσεδάκι τυρί κότατζ

- 10 φέτες μπέικον (ψιλοκομμένες)

- 10 φέτες γαλοπούλα (ψιλοκομμένες)

- 3 αυγά (χτυπημένα ελαφρά)

- Μοσχοκάρυδο, πιπέρι

- 2 αυγά (επιπλέον)

- 1 ποτήρι γάλα

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ αναμειγνύουμε το τριμμένο κασέρι, το τυρί κότατζ, τα χτυπημένα αυγά και τη ψιλοκομμένη γαλόπουλα. Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε σε τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και όταν ροδίσει το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με τα μπαχαρικά ανακατεύοντας πολύ καλά. Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
  2. Σε ταψί, στρώνουμε δύο καλά βουτυρωμένα φύλλα και ένα τρίτο, σουρωτό. Έπειτα, απλώνουμε τη γέμιση με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει παντού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, καλά βουτυρωμένα ένα-ένα.

Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και χτυπάμε δύο αυγά με ένα ποτήρι γάλα, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω στην πίτα, την αφήνουμε για 20 λεπτά να το απορροφήσει και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα περίπου, στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...