Για 10+ άτομα
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 70 λεπτά
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλα κανταϊφιού
- 300 γραμμάρια κίτρινα τυριά (που λιώνουν) (ψιλοκομμένα)
- 200 γραμμάρια μπέικον (ψιλοκομμένο) ή καπνιστό ζαμπόν
- 250 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 250 γραμμάρια Βιτάμ
- 800 γραμμάρια πλήρες γάλα
- 6 κουταλιές (κοφτές) αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι (έβαλα και ρίγανη)
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- 2 αυγά
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Σε τηγάνι, τσιγαρίζω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το μπέικον και έπειτα τα αφήνω στην άκρη να κρυώσουν. Σε κατσαρόλα, λιώνω περίπου 120 γραμμάρια Βιτάμ και ρίχνω το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν το μείγμα σβολιάσει, προσθέτω σταδιακά λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύω μέχρι να γίνει μια σφιχτή μπεσαμέλ.
Έπειτα, προσθέτω τα υλικά που τσιγάρισα, τα τυριά, αλάτι (με προσοχή), πιπέρι, τα δύο αυγά, ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύω να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά της γέμισης. 2. Χτενίζω με τα δάχτυλα το κανταΐφι και σε λαδωμένο ταψάκι βάζω τα 2/3 της ποσότητας μου. Αφού τα στρώσω ομοιόμορφα, τα περιχύνω με λιωμένο Βιτάμ και λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνω τη γέμιση και έπειτα στρώνω τη δεύτερη δόση κανταϊφιού. Βάζω λάδι και Βιτάμ ξανά, το στρώνω ομοιόμορφα και ψήνω τη ζαμπονοτυρόπιτα στους 180 βαθμούς για 70 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο.