Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 200 γραμμάρια σκληρή φέτα (σε κύβους)
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί μαυροδάφνη
- Λίγος δυόσμος (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι, πιπέρι - Φλοίδες παρμεζάνας (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το δυόσμο. Κόβουμε τη φέτα σε κύβους. Βάζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε τα ζυμαρικά για οκτώ με 10 λεπτά ή όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Έπειτα, τα στραγγίζουμε καλά σε τρυπητό σκεύος και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη (αν θέλουμε, τα τσιγαρίζουμε σε λίγο φρέσκο βούτυρο ή ελαιόλαδο για περισσότερο άρωμα).
2. Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Αφήνουμε για πολύ λίγο και σβήνουμε με τη μαυροδάφνη. Τέλος, μαγειρεύούμε για 3-4 λεπτά μέχρι ότου η σάλτσα να πάρει μια βράση και να δέσει όσο καλύτερα γίνεται.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, τη φέτα, το δυόσμο, ανακατεύοντας τα καλά και πασπαλίζοντας με φλοίδες καλής παρμεζάνας
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις