Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Ζυμαρικά με λουκάνικα και μαρινάρα

Μαγειρική
Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- Μισό πακέτο σπαγγέτι (σπασμένα στη μέση)

- 400 γραμμάρια λουκάνικα (της αρεσκείας σας) (και κοτόπουλου, αν προτιμάτε)

Για τη μαρινάρα

- 2-3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 7-8 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φέτες)

- ¼ κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού (χοντροκομμένα)

- 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ)

- 1-2 κουταλάκια αλάτι

- 2 κουταλάκια μπαλσάμικο

Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε πρώτα από τη μαρινάρα, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μεγάλη –σχετικά- κατσαρόλα και με χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα σκορδάκια, κομμένα σε λεπτές φετούλες και τα αφήνουμε έως ότου χρυσίσουν, για περίπου 3 με 4 λεπτά (ανάλογα και με την κουζίνα). Μετά, ρίχνουμε τα φυλλαράκια βασιλικού, χοντροκομμένα και τις ντομάτες, προσέχοντας γιατί θα αρχίσουν να πιτσιλούν. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια πρώτη βράση και αλατίζουμε.

Τότε, μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα και έως ότου η σάλτσα αρχίσει να μελώνει. Έπειτα από περίπου 40 λεπτά, όταν τα περισσότερα υγρά έχουν φύγει, σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες, χοντρές σχετικά και διαπερνάμε κάθε μία από αυτές με 6-7 άβραστα –και σπασμένα στα 2- σπαγγέτι. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, βάζουμε τα τρυπημένα λουκάνικα και τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου των σπαγγέτι, για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα μαρινάρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...