Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- Μισό πακέτο σπαγγέτι (σπασμένα στη μέση)

- 400 γραμμάρια λουκάνικα (της αρεσκείας σας) (και κοτόπουλου, αν προτιμάτε)

Για τη μαρινάρα

- 2-3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 7-8 σκελίδες σκόρδο (σε λεπτές φέτες)

- ¼ κούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού (χοντροκομμένα)

- 800 γραμμάρια ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ)

- 1-2 κουταλάκια αλάτι

- 2 κουταλάκια μπαλσάμικο

Εκτέλεση

1. Ξεκινάμε πρώτα από τη μαρινάρα, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μεγάλη –σχετικά- κατσαρόλα και με χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τα σκορδάκια, κομμένα σε λεπτές φετούλες και τα αφήνουμε έως ότου χρυσίσουν, για περίπου 3 με 4 λεπτά (ανάλογα και με την κουζίνα). Μετά, ρίχνουμε τα φυλλαράκια βασιλικού, χοντροκομμένα και τις ντομάτες, προσέχοντας γιατί θα αρχίσουν να πιτσιλούν. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μια πρώτη βράση και αλατίζουμε.

Τότε, μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα και έως ότου η σάλτσα αρχίσει να μελώνει. Έπειτα από περίπου 40 λεπτά, όταν τα περισσότερα υγρά έχουν φύγει, σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει η σάλτσα και την αποσύρουμε από τη φωτιά.

2. Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες, χοντρές σχετικά και διαπερνάμε κάθε μία από αυτές με 6-7 άβραστα –και σπασμένα στα 2- σπαγγέτι. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, βάζουμε τα τρυπημένα λουκάνικα και τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και τα αφήνουμε, ακολουθώντας τις οδηγίες του πακέτου των σπαγγέτι, για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε με τη ζεστή σάλτσα μαρινάρα.