Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Ζυμαρικά με μπουκίτσες κοτόπουλου και λουκάνικο

Μαγειρική
Μερίδες: 6

Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 50'

Υλικά

½ κιλό ζυμαρικά βίδες
2 κουταλάκια σούπας βούτυρο
3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη σάλτσα

1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια κοτόπουλο βρασμένο από μπούτι ή στήθος, σε μικρές μπουκίτσες
150 γραμμάρια λουκάνικο Τρικάλων, σε λεπτές ροδέλες
2 κουταλάκια σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι γλυκού φυλλαράκια δυόσμου αποξηραμένου
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε μέσα τις λεπτές φέτες του λουκάνικου και το ψαχνό του κοτόπουλου και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτετε την πάπρικα, το δυόσμο και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 1½ νεροπότηρο νερό. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει. Την αποσύρετε από τη φωτιά και τη διατηρείτε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.

Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις βράσουν περίπου στα 7-8 λεπτά και μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αδειάζετε πάλι μέσα τις σουρωμένες πένες και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιατέλα βάζοντας από πάνω τη σάλτσα με το λουκάνικο και το κοτόπουλο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με μύδια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ή μισό κιλό χωρίς) (φρέσκα ή κατεψυγμένα) - 500 γραμμάρια ζυμαρικά ολικής άλε...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Κοτόπουλο με μέλι και πορτοκάλια

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ επιπλέον για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 κοτόπουλο σε μερίδες - 2 κουταλάκια σούπας μουστάρδα Dijon - 1 κουταλ...

Φόρτωση άρθρων...