Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά)

- 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι

- Ελαιόλαδο

- 2-3 σκελίδες σκόρδο

- 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)

- Φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)

- ¾ φλιτζάνια τσαγιού παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζω το σπανάκι, χωρίζω τα φύλλα του, τα πλένω καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν. Βράζω τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζω, τα ανακατεύω με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα διατηρώ ζεστά.

2. Ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρω τις σκελίδες του σκόρδου για μερικά λεπτά. Προσθέτω τα φύλλα του σπανακιού, τις πιπερίτσες, τη ρίγανη και ανακατεύω για λίγο. Βάζω τα ζυμαρικά σε βαθιά λεκάνη και τα περιχύνω με το μείγμα σπανακιού. Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Φόρτωση άρθρων...