Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Ζυμαρικά με τσορίθο

Μαγειρική
Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 2 ντομάτες

- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 7 φέτες λουκάνικο τσορίθο (ψιλοκομμένο ή και σε φέτες)

- 1 πράσινη καυτερή πιπεριά

- Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

- 150 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)

- Λίγη πάπρικα

- Μισό κουταλάκι ρίγανη

- Μισό πακέτο πένες (ή άλλα ζυμαρικά)

- 1 κουταλάκι σούπας κέτσαπ ντομάτας

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες από την φλούδα τους. Με τρίφτη, τις πολτοποιούμε ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους. Σε μικρή κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ντοματοχυμό, ρίχνουμε την κέτσαπ, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει.
  2. Σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι (ίσα-ίσα να καλυφθεί ο πάτος του) που ήδη καίει προσθέτουμε το τσορίθο. Μετά από 2 λεπτά θα αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τα μανιτάρια, τη πάπρικα και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι τα μανιτάρια να μαζέψουν.

Έπειτα, ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας από το κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την σάλτσα με το τσορίθο για 3 λεπτά μέχρι να δέσει.

Σε μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πένες, και μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις σερβίρουμε. Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα τσορίθο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί γκράνα παντάνο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Για 2-4 άτομα Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα σολομού - Μισό ποτήρι ελαιόλαδο - ¼ ποτηριού κρασόξιδο - 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι - ¼ π...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Φόρτωση άρθρων...