Ετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 45 λεπτά
Υλικά
- 2 ντομάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 7 φέτες λουκάνικο τσορίθο (ψιλοκομμένο ή και σε φέτες)
- 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
- Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
- 150 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (ψιλοκομμένα)
- Λίγη πάπρικα
- Μισό κουταλάκι ρίγανη
- Μισό πακέτο πένες (ή άλλα ζυμαρικά)
- 1 κουταλάκι σούπας κέτσαπ ντομάτας
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες από την φλούδα τους. Με τρίφτη, τις πολτοποιούμε ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους. Σε μικρή κατσαρόλα, σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι σε λίγο λάδι. Μόλις πάρουν ελαφρύ χρώμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ντοματοχυμό, ρίχνουμε την κέτσαπ, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να αρχίσει να δένει.
- Σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι (ίσα-ίσα να καλυφθεί ο πάτος του) που ήδη καίει προσθέτουμε το τσορίθο. Μετά από 2 λεπτά θα αρχίσει να βγάζει τα υγρά του. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τα μανιτάρια, τη πάπρικα και την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς μέχρι τα μανιτάρια να μαζέψουν.
Έπειτα, ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι και τη σάλτσα ντομάτας από το κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την σάλτσα με το τσορίθο για 3 λεπτά μέχρι να δέσει.
Σε μεγάλη κατσαρόλα, με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πένες, και μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις σερβίρουμε. Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα τσορίθο και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τυρί γκράνα παντάνο.