Τρίτη
25 Μαρτίου 2025

Συκωτάκια με σάλτσα ντομάτας

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά (χωρίς το μαρινάρισμα)

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο συκώτι

- 1 πακέτο κλασσικός χυμός ντομάτας (τύπου Pummaro)

- 10 καθαρισμένες ελιές (σε κομματάκια)

- 1 κουταλάκι ζάχαρη.

Για τη μαρινάδα

- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 3 κουταλιές μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 κουταλιά κύμινο

- 2 κουταλιές κόκκινο γλυκό πιπέρι

- 1 κουταλιά μπούκοβο

- 2 κουταλάκια ξύδι

- 5 κουταλιές ελαιόλαδο

- Λίγο καυτερό πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε πολύ καλά το συκώτι, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τα στραγγίζουμε. Σε λεκανίτσα, βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε έπειτα τα κομμάτια του συκωτιού και τα σκεπάζουμε καλά με καπάκι ή με πλαστική μεμβράνη, αφήνοντας τα στο ψυγείο περίπου για 3 ώρες.

2. Μετά το μαρινάρισμα, βγάζουμε τα κομμάτια του συκωτιού, τα σκουπίζουμε μ’ ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και τα τηγανίζουμε ελαφρά κι απ’ τις δυο πλευρές σε ελαιόλαδο. Προσέχουμε, να μην τηγανιστούν πολύ για να παραμείνουν μαλακά. Σε φαρδιά κατσαρόλα ή σε τηγάνι βαθύ, βάζουμε όλη τη μαρινάδα και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας.

Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για δέκα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε μισό κουταλάκι ζάχαρη αλλά και τα συκωτάκια που έχουμε τηγανίσει νωρίτερα. Έπειτα από δέκα λεπτά ρίχνουμε λίγο αλάτι (και πιπέρι αν το θέλουμε περισσότερο καυτερό) και στη συνέχεια αδειάζουμε τα συκωτάκια σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό λίγο πριν το σερβίρισμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Ζυμαρικά με καλαμάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό καλαμάρια (ολόκληρα) - 1 πακέτο ζυμαρικά (της αρεσκείας σας) - 4 ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτί κον...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Φόρτωση άρθρων...