Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Πολλοί υδατάνθρακες και λίγες πρωτεΐνες σχετίζονται όχι μόνο με τη μακροζωία, αλλά και με την υγιή γήρανση του εγκεφάλου

Πλανήτης

Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι, αν ελαττώσουμε τους υδατάνθρακες και αυξήσουμε τις πρωτεΐνες, καίμε περισσότερες θερμίδες.

Τώρα μαθαίνουμε ότι το αντίστροφο κρατά το μυαλό σε εγρήγορση, διατηρώντας μας διανοητικά fit.

Η μελέτη για τη γήρανση του εγκεφάλου έγινε από το Charles Perkins Centre του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και έδειξε ότι ο περιορισμός του κόκκινου κρέατος και των πρωτεϊνών γενικά κρατάει την άνοια μακριά.

Τα ευρήματα έρχονται κόντρα στην τάση της εποχής, που θέλει από ελάχιστους έως καθόλου υδατάνθρακες και πλούσια πρωτεΐνη στο πιάτο.

Ίσως γιατί το μυστικό της διατήρησης μιας υγιούς διανοητικής κατάστασης στα επόμενα χρόνια μπορεί να έγκειται στον περιορισμό των πρωτεϊνών, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού: Οι ασυνόδευτοι ανήλικοι στην Ελλάδα και οι προσπάθειες ένταξής τους

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αναγνωρίζει ότι η παιδική ηλικία είναι μια ευάλωτη στιγμή και ότι τα παιδιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία. Υιοθετήθηκε από τη Γε...

Φόρτωση άρθρων...