Πριν από λίγες μέρες μάθαμε ότι, αν ελαττώσουμε τους υδατάνθρακες και αυξήσουμε τις πρωτεΐνες, καίμε περισσότερες θερμίδες.
Τώρα μαθαίνουμε ότι το αντίστροφο κρατά το μυαλό σε εγρήγορση, διατηρώντας μας διανοητικά fit.
Η μελέτη για τη γήρανση του εγκεφάλου έγινε από το Charles Perkins Centre του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και έδειξε ότι ο περιορισμός του κόκκινου κρέατος και των πρωτεϊνών γενικά κρατάει την άνοια μακριά.
Τα ευρήματα έρχονται κόντρα στην τάση της εποχής, που θέλει από ελάχιστους έως καθόλου υδατάνθρακες και πλούσια πρωτεΐνη στο πιάτο.
Ίσως γιατί το μυστικό της διατήρησης μιας υγιούς διανοητικής κατάστασης στα επόμενα χρόνια μπορεί να έγκειται στον περιορισμό των πρωτεϊνών, όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές.