Ο αποκλεισμός των «κακών» κορεσμένων λιπαρών αντί για τη μερική μείωσή τους ενδέχεται να σημαίνει ότι χάνονται και σημαντικά θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία έρευνας από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι τα αυγά, η μαύρη σοκολάτα, το κρέας και το τυρί, για παράδειγμα, είναι πλούσια σε λίπος, παρόλα αυτά περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών.

«Η υψηλή κατανάλωση λιπαρών τροφίμων μπορεί να αυξήσει την χοληστερόλη, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα ίδια όμως τρόφιμα παρέχουν επίσης βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, πρωτεΐνη, σίδηρο και ψευδάργυρο», επισημαίνουν οι ερευνητές.

Ο διευθύνων της μελέτης, Δρ. Άστραπ και οι συνάδελφοί του αναφέρουν πάντως ότι «οι άνθρωποι δεν πρέπει να νομίζουν ότι δε χρειάζεται να μειώσουν τα κορεσμένα λίπη. Αντίθετα, τους συμβουλεύουμε να ακολουθήσουν μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς», καταλήγουν οι ερευνητές.