Τετάρτη
23 Απριλίου 2025

Έρευνα: Οι πιπεριές τσίλι μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα

Ευ ζην

Η συχνή κατανάλωση των καυτερών πιπεριών τσίλι συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από εγκεφαλικό ή καρδιά, σύμφωνα με μια νέα έρευνα Ιταλών επιστημόνων.

Η συγκεκριμένη πιπεριά χρησιμοποιείται σε πολλές κουζίνες του κόσμου και ανά τους αιώνες έχουν αναφερθεί διάφορες θεραπευτικές ιδιότητές της.

Η νέα έρευνα, που έγινε σε 22.811 άτομα σε βάθος οκταετίας, δείχνει ότι όσοι τρώνε τακτικά τσίλι, έχουν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 23%, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου.

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, εμφανίζουν μειωμένο κατά 40% κίνδυνο εμφράγματος, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του Πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (JACC).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου: Το μπαχαρικό που προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα

Σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή στη διαχείριση του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου (IBS). Ειδικοί διατροφής αναδεικνύουν ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό, γνωστό για τις καταπραϋντικές το...

Κλινική δοκιμή φέρνει πιο κοντά τη δυνατότητα διάγνωσης της νόσου Αλτσχάιμερ

Η διάγνωση της νόσου Αλτσχάιμερ γίνεται όλο και πιο προσιτή και λιγότερο επεμβατική χάρη στις επιστημονικές εξελίξεις στην ανάλυση βιοδεικτών στο αίμα. Μια διεθνής κλινική δοκιμή ε...

Φόρτωση άρθρων...