Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Πιροσκί: Από τη Ρωσία με αγάπη στο Μαρούσι και στο Μοσχάτο

Ευ ζην

Ο Σεργκέι είναι από τις αρχές της δεκαετίας του 90 στην Ελλάδα.   Μαζί με την γυναίκα του άνοιξαν το 1993 στο Μοσχάτο ένα μαγαζί που έφτιαχνε χειροποίητα πιροσκί. 
'

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

 

Ο ίδιος πριν λίγα χρόνια άνοιξε και δεύτερο μαγαζί στο Μαρούσι Κάτω από την Κηφισίας λίγα μέτρα πιο μακριά  από τον σταθμό του ηλεκτρικού και έχει γίνει ορόσημο καθώς πολλοί είναι οι περαστικοί που γεύονται το παραδοσιακό ρωσικό έδεσμα.

«Πιρ σημαίνει μεγάλη γιορτή, πιρ μέχρι τον ουρανό, πιρ για όλον τον κόσμο, είναι για εμάς ότι είναι για εσάς η τυρόπιτα. Είναι κομμάτι του γαστρονομικού πολιτισμού μας. Στις γιορτές μας, πάντα τα τραπέζια ήταν γεμάτα από αυτό. 

 

 

πιροσκι

 

piroski

 

Το πιροσκί είναι φτιαγμένο σε σχήμα βαρκούλας και σε μέγεθος μιας χούφτας και ψήνεται στο τηγάνι ή στον φούρνο. Το παραδοσιακό πιροσκί είναι αλμυρό και φτιάχνεται με πατάτα», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos..gr ο ιδιοκτήτης του εργαστηρίου «Μαρούσια». 

Στις βιτρίνες του έχει 12 γεύσεις, εκτός από τις κλασικές με πατάτα, λουκάνικο και κιμά, έχει επίσης με ομελέτα, με τρία τυριά, με κοτόπουλο, με σπανάκι, με μανιτάρια, με φέτα και ντομάτα, με  τσίλι κ.α.

 

 

PIROSKI

 

Αν βρεθείτε στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στη Βασιλίσσης Σοφίας 59 δοκιμάστε ένα από τα υπέροχα πιροσκί του Σεργκέι. 

 

 

 

PIROSKI

 

PIROSKI

 

 

PIROSKI

 

 

PIROSKI

 

 

PIROSKI

 

PIROSKI

 

 

PIROSKI

 

PIROSKI

 

 

πιροσκι

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών - 2000 θάνατοι από πολυανθεκτικά μικρόβια

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην υπερκατανάλωση των αντιβιοτικών και στην μικροβιακή αντοχή κρούουν οι επιστήμονες. Μάλιστα, χαρακτήρισαν την απειλή α...

Φόρτωση άρθρων...