Μία χούφτα αμύγδαλα, είναι μια χούφτα γεμάτη υγεία για το σώμα μας. Η ελληνική υπερτροφή αποδεικνύει πολύ εύκολα πως παρά την υψηλή της περιεκτικότητα σε θερμίδες αποτελεί έναν μικρό διατροφικό θησαυρό και για την απώλεια βάρους.

Ο γευστικός γλυκός καρπός λοιπόν που το μεγαλύτερο ποσοστό του στην Ελλάδα καλλιεργείται στη Θεσσαλία με μία μόλις χούφτα (28 γραμμάρια) μας δίνει περισσότερο από το 1/3 της ποσότητας βιταμίνης Ε που χρειαζόμαστε καθημερινά. Συνάμα «κρύβουν» και αξιοσημείωτες ποσότητες βιταμίνης Β2 (ριβοφλαβίνης), ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και μαγγανίου.

Το αμύγδαλο είναι πλούσιο σε «καλά» λιπαρά, πρωτοστατούντων των μονοακόρεστων λιπαρών, σαν αυτά δηλαδή που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο. Μάλιστα, μία χούφτα αμύγδαλα θα μας δώσει περίπου ίση ποσότητα μονοακόρεστων λιπαρών με αυτή που θα βρούμε σε μια κουταλιά της σούπας.

Ακριβώς λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά, τα αμύγδαλα (όπως και όλοι οι ξηροί καρποί άλλωστε) αποδίδουν αρκετές θερμίδες, 160 για κάθε χούφτα των 28 γραμμαρίων και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Τα αμύγδαλα είναι μια πυκνή θερμιδικά τροφή που όμως, αν τη «διαχειριστούμε» έξυπνα, όχι μόνο δεν θα επιβαρύνει τη σιλουέτα μας αλλά μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά στη μάχη κατά των περιττών κιλών.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο, όταν δίνεται οδηγία από τους διαιτολόγους για κατανάλωση μίας χούφτας, ο περιορισμός στη μια χούφτα είναι απαραίτητος…