Ένα συγκεκριμένο λαχανικό, μάλιστα, μπορεί να μειώσει κατά σχεδόν 95% τη λαχτάρα για γλυκά και να αυξήσει την απώλεια βάρους κατά 43%. Μειώνει την όρεξη και ταυτόχρονα βοηθάει να χάσουμε περιττά κιλά που έχουμε πάρει. Ποιο είναι αυτό;
Ο λόγος για το σπανάκι και η εξήγηση βρίσκεται στο ότι επιβραδύνει την διαδικασία της πέψης.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα θυλακοειδή, ένα είδος μεμβρανωδών σχηματισμών που βρίσκονται μέσα στους χλωροπλάστες των φυτών και φέρουν τις πρωτεΐνες που συμμετέχουν στη φωτοσύνθεση, συμβάλλουν στο αδυνάτισμα.
Άλλα οφέλη
Το σπανάκι προστατεύει την καρδιά. Λόγω των αντιοξειδωτικών του θωρακίζει τα αγγεία, προστατεύοντας από καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη, ενώ λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Κ επενεργεί θετικά στην οστική πυκνότητα και μειώνει τον κίνδυνο καταγμάτων.
Ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες Α και Κ. Επίσης, το σπανάκι είναι πλουσιότατη πηγή μαγγανίου, ενώ παρέχει μαγνήσιο και σίδηρο (αν και στη λιγότερο απορροφήσιμη από τον οργανισμό μας μορφή του), καθώς και βιταμίνη C. Για να διπλασιάσετε την απορρόφηση του σιδήρου από το σπανάκι, είναι χρήσιμο να το συνοδεύετε με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).
Πηγή: healthweb.gr
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις