Δέσποινα Μόσχου Σκαράκη, Χαλκίδα Ευβοίας
ΥΛΙΚΑ
- 2 σακουλάκια ρύζι (τύπου Uncle Ben's με τα σακουλάκια)
- 14 μεγάλες καθαρισμένες γαρίδες (χωρίς την ουρίτσα)
- ½ πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 4 μικρά καλαμάκια από σουβλάκια
- 1 κούπα λάδι
- Ντομάτα κέτσαπ
- 6 αγγουράκια τουρσί (σε κομματάκια)
- 1 κίτρινη ψιλοκομμένη πιπεριά)
- 4 πιπεριές Φλωρίνης (βρασμένες, από τη συσκευασία του βάζου)
- 2 κουταλιές κάπαρη
- ½ κονσέρβα καλαμπόκι (βρασμένο)
- ½ κονσέρβα καροτάκι (βρασμένο)
- 5 ντοματίνια (κομμένα)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- 250 γρ. ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα (με άρωμα δεντρολίβανο και μπαλσάμικο)
- 1 κουταλιά ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλιές μέλι
- Αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τις γαρίδες σε κατσαρολίτσα με νερό, λίγο αλάτι, μια κουταλιά λάδι και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι για 10 λεπτά (τα σακουλάκια Uncle Ben’s και σύμφωνα και με τις οδηγίες της συσκευασίας τους). Σχίζουμε μετά τα σακουλάκια και αδειάζουμε το ρύζι σε βαθύ σκεύος. Εκεί, προσθέτουμε τα αγγουράκια, ψιλοκομμένα, τη πιπεριά, επίσης ψιλοκομμένη, τις πιπεριές Φλωρίνης, τη κάπαρη, το καλαμπόκι, τα καροτάκια και τα ντοματίνια. Κόβουμε σε κομματάκια τις οκτώ γαρίδες (κρατάμε τις έξι για μετά) και τις προσθέτουμε στο ρύζι, ανακατεύοντας καλά.
2. Περνάμε τη κάθε γαρίδα από ένα καλαμάκι σουβλάκι, αφήνοντας την στην κορυφή του. Έπειτα, αφαιρούμε ένα μικρό κομμάτι από το φύλλο κανταΐφι και το ξαίνουμε με τα χέρια, ανοίγουμε δηλαδή τις ίνες του ώστε να γίνει αφράτο. Τοποθετούμε τη γαρίδα πάνω στο φύλλο και την περιχύνουμε με λίγη ντομάτα κέτσαπ. Τυλίγουμε μετά την γαρίδα σφιχτά με το κανταΐφι, βάζουμε ένα μεγάλο μπρίκι με λάδι στη φωτιά να κάψει και βουτάμε εκεί την τυλιγμένη γαρίδα έως ότου χρυσίσει. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλες τις γαρίδες.
3. Τέλος, φτιάχνουμε τη σάλτσα, αναμειγνύοντας και χτυπώντας τα υλικά της συνταγής στο μούλτι και με αυτήν περιχύνουμε την ρυζοσαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά.
Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Mερίδες: 10+
ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ βρίσκεται το 65ο ΤΕΥΧΟΣ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ) του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) με 70 μοναδικές συνταγές γραμμένες απόκλειστικά από τους αναγνώστες του.
+ Αν θέλεις και εσύ να συμμετεχεις σ' αυτή τη τεράστια παρέα του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) δεν έχεις παρά να μας στείλεις με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, Ισόγειο, Atrina A', Τ.Κ. 15121, Παράδεισος Αμαρουσίου Αττικής) συνταγές που φτιάχνεις στους φίλους, στην οικογένεια, στην/στον αγαπημένο σου!
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις