Βασίλειος Καπρατζάς, Πάτρα Αχαΐας
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. στρείδια (ή άλλα όστρακα)
- 5 δωδεκάδες κυδώνια
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (τύπου Εσαλότ)
- 1 σκελ. σκόρδο
- 30 γρ. βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. σπαγγέτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε πολύ καλά τα κυδώνια και τα όστρακα πλένοντάς τα με άφθονο νερό και προσέχοντας να μη μείνει ίχνος άμμου στην επιφάνεια τους. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι εσαλότ μαζί με το σκόρδο. Βάζουμε το λάδι να ζεσταίνεται σε μια χύτρα και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να ροδίσουν και μετά προσθέτουμε τα κυδώνια και τα όστρακα. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό για 2 λεπτά έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας έτσι ώστε να ανοίξουν τα κυδώνια και τα στρείδια. Μόλις ανοίξουν, τα αφήνουμε άλλο μισό λεπτό και αμέσως αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά.
2. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό που βράζει και όταν ετοιμαστούν τα σουρώνουμε. Έπειτα, τα ρίχνουμε στη χύτρα με τα κυδώνια, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε πάλι και σερβίρουμε αμέσως.
Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 4
ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ βρίσκεται το 66ο ΤΕΥΧΟΣ (ΜΑΡΤΙΟΥ) του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) με 65 μοναδικές συνταγές γραμμένες απόκλειστικά από τους αναγνώστες του.
+ Αν θέλεις και εσύ να συμμετεχεις σ' αυτή τη τεράστια παρέα του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) δεν έχεις παρά να μας στείλεις με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, Ισόγειο, Atrina A', Τ.Κ. 15121, Παράδεισος Αμαρουσίου Αττικής) συνταγές που φτιάχνεις στους φίλους, στην οικογένεια, στην/στον αγαπημένο σου!