Αν θέλετε η υγεία σας να γίνει… «σκληρό καρύδι» και να κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά τις ασθένειες, τότε ενσωματώστε στο διατροφικό σας πρόγραμμα και λίγα θαυματουργά καρύδια, τώρα που βρίσκονται και στην εποχή τους.
Τα καρύδια περιέχουν αργινίνη που αυξάνει την παραγωγή νιτρικού οξέος, το οποίο βοηθά να διατηρούνται εύκαμπτες οι αρτηρίες, μειώνοντας την πιθανότητα παρουσίασης θρόμβων.
Τα ω-3 λιπαρά οξέα, λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης τους, συμβάλλουν στη μείωση της πίεσης του αίματος, του κινδύνου στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και στην προστασία από καρκίνο του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη.
Τέλος η συστηματική πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων σχετίζεται με τη βελτίωση των εγκεφαλικών λειτουργιών και ενδέχεται να προστατεύει από την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, καθώς συμβάλλει στη διατήρηση των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου ή τουλάχιστον στη μείωση του ρυθμού απώλειάς τους όσο περνούν τα χρόνια.
Επιπλέον, τα καρύδια προστατεύουν από τις πέτρες στη χολή, καθώς είναι πλούσια σε μαγνήσιο, ενώ ακόμη και η μελατονίνη που περιέχουν συμβάλλει σε καλύτερο ύπνο.
Ακόμα, τα καρύδια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, που απαιτείται για τη διατήρηση της ακεραιότητας της κυτταρικής μεμβράνης στις βλεννώδεις μεμβράνες και στο δέρμα, προστατεύοντάς τις από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.
Έχουν επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού...