Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά
Υλικά
- 250 γραμμάρια φασόλια ξερά
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- 1 καρότο (σε ροδέλες)
- 1 ξερό κρεμμύδι (σε χοντρές φέτες)
- 2 κλωνάρια σέλινο (ψιλοκομμένα)
- 1 πατάτα (σε κύβους)
- 3 ώριμες (ψιλοκομμένες) ντομάτες
- 1-2 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα σε φέτες - 1-1+½ λίτρο νερό
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ, γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με χλιαρό νερό, και αδειάζουμε τα φασόλια για να μουλιάσουν. Το νερό πρέπει να τα σκεπάζει. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και ετοιμάζουμε την φασολάδα. Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά.
Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και τα φασόλια για να βράσουν. Στο μισό χρόνο του μαγειρέματος, προσθέτουμε την ντομάτα, το ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
Τότε, τα αποσύρουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε τα υλικά με το μπλέντερ ή με τον μύλο λαχανικών. Ξαναβάζουμε έπειτα τη σούπα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πάρει δύο βράσεις.
Αν γίνει πολύ πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό. Σ’ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τις φέτες του λουκάνικου για να τραγανίσουν. Σερβίρουμε την σούπα και μοιράζουμε σε κάθε πιάτο μία-δύο φέτες λουκάνικου.