Παρασκευή
31 Ιανουαρίου 2025

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά)

- 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι

- Ελαιόλαδο

- 2-3 σκελίδες σκόρδο

- 2 μικρές πιπερίτσες τσίλι (ψιλοκομμένες)

- Φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη)

- ¾ φλιτζάνια τσαγιού παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι) τριμμένη

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζω το σπανάκι, χωρίζω τα φύλλα του, τα πλένω καλά και τα αφήνω να στραγγίξουν. Βράζω τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα, με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζω, τα ανακατεύω με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα διατηρώ ζεστά.

2. Ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρω τις σκελίδες του σκόρδου για μερικά λεπτά. Προσθέτω τα φύλλα του σπανακιού, τις πιπερίτσες, τη ρίγανη και ανακατεύω για λίγο. Βάζω τα ζυμαρικά σε βαθιά λεκάνη και τα περιχύνω με το μείγμα σπανακιού. Προσθέτω το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταπόδι στην κατσαρόλα με ελιές

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια - καθαρισμένο χταπόδι - 1+½ φλιτζάνι ξίδι - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 κρασοπό...

Σαρδέλες γιαχνί

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαρδέλες - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 4 σκελίδες σκόρδου - Μισό κιλό ώριμες ντομάτες (και λίγο...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...