Ετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμάρια ζυμαρικά φιογκάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λιαστές ντομάτες (ψιλοκομμένες)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 200 γραμμάρια φέτα (σε κυβάκια)
- Λίγες ελιές (σε ροδέλες)
- ¾ φλιτζάνια τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού μαυροδάφνη
- Φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένος)
- 2 ντομάτες (σε φετούλες)
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό, βράζουμε τα φιογκάκια για 10 περίπου λεπτά ή όσο θέλουμε (τα προτιμάμε al dente) και μετά τα σουρώνουμε, προσπαθώντας να τα κρατήσουμε ζεστά.
- Σε μεγάλο τηγάνι, με ελαιόλαδο που ήδη είναι αρκετά ζεστό, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και όταν χρυσίσουν προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες καλά στραγγισμένες και τις ελιές σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε (με προσοχή), σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Όταν η σάλτσα πάρει μια γερή βράση και δούμε ότι ήδη έχει δέσει, την αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτήν τα φιογκάκια.
Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα, βασιλικό και ροδέλες φρέσκιας ντομάτας.