Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Γαρίδες σε ντομάτα και ρούμι

Για 2 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 500 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες)

- 2 σφηνοπότηρα ρούμι λευκό

- 500 γραμμάρια ντομάτα (περασμένη από τρίφτη)

- 3 κουταλάκια φρέσκος δυόσμος (ψιλοκομμένος) (περίπου 20 φύλλα)

- 1 κουταλάκι τζίντζερ

- 250 γραμμάρια τυρί χαλούμι

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)

- Πιπέρι (αλεσμένο)

Εκτέλεση

1. Ξεπλένουμε καλά τις γαρίδες, τις βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό για πέντε λεπτά, τις στραγγίζουμε, αφαιρούμε τα κεφάλια και τις ουρές και με οδοντογλυφίδα βγάζουμε το σκούρο εντεράκι που τις διαπερνά. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το λάδι σε αρκετά μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις γαρίδες σε μεσαία φωτιά, για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά έως ότου αποκτήσουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Έπειτα, σβήνουμε με το ρούμι και προσθέτουμε τις ντομάτες, καλά περασμένες από τον τρίφτη (για πιο κόκκινο χρώμα στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ). Ανακατεύουμε και ρίχνουμε πιπέρι, τζίντζερ, δυόσμο, περίπου 20 φυλλαράκια και στο τέλος το σκόρδο, καλά λιωμένο (αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λιγότερο).

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, αναδεύοντας αρκετά συχνά και προσέχοντας για τα υγρά.

2. Παράλληλα, κόβουμε το χαλούμι σε κυβάκια και τα τηγανίζουμε σε τηγάνι χωρίς λάδι για περίπου 2 με 3 λεπτά από την κάθε πλευρά έως ότου το τυρί πάρει ελαφρύ χρώμα. Λίγο πριν μελώσει η σάλτσα του φαγητού προσθέτουμε το χαλούμι, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε τις γαρίδες είτε σκέτες ή με συνοδεία ρυζιού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Πίτσα με σπανάκι και φέτα

Για 2 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 500 γραμμάρια αλεύρι (αλεύρι σταρένιο για ψωμί) - 350 ml χλιαρό νερό - 1 φακελάκι (8 γρ...

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Φόρτωση άρθρων...