Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 25'
Υλικά
500 γραμμάρια σπαγγέτι
80 ml ελαιόλαδο
12 γαρίδες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
60 ml κρασί λευκό
3 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
20 γραμμάρια κάππαρη, ξεπλυμένη
40 γραμμάρια βούτυρο
40 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζετε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη αφαιρώντας το εντεράκι της πλάτης, αλλά αφήνετε το κεφάλι και την ουρά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λεπτό. Τις αφαιρείτε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τις κρατάτε ζεστές σε μία πιατέλα.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ντομάτες. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει να δέσει και να μελώσει.
Ρίχνετε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα, ανακατεύετε μέσα την κάππαρη και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
Ανακατεύετε μέσα τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το βούτυρο, την παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και οι γεύσεις και σερβίρετε αμέσως σε ζεστά πιάτα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις