Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Γεμιστά με κινόα και λαχανικά

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 90 λεπτά

Υλικά

- 5 πιπεριές

- 7 ντομάτες

- 4 μελιτζάνες

- 5 κολοκύθια

- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 ματσάκι δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- 2 κούπες κινόα

- 4 ξερά κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

- 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 1 ποτήρι ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον)

- 1 πιπεριά (ψιλοκομμένη)

- 1 κούπα μαύρες σταφίδες

- 1 κούπα κουκουνάρι (ελαφρά καβουρδισμένο)

- Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση

- Πατάτες

- Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά που θα γεμίσουμε και τα αδειάζουμε από τη ψίχα τους, φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια τους ανέπαφα. Τις ντομάτες, τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη.

2. Σε μπολ, ψιλοκόβουμε τη ψίχα από όλες τις ντομάτες και τη ψίχα από τα δύο κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά, το κινόα, το λάδι, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά, χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Το ζουμάκι που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά καθώς και λίγο έξτρα λαδάκι από πάνω. Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί, κόβουμε και βάζουμε πατάτες.

3. Φουρνίζουμε τα γεμιστά στους 220 βαθμούς με αντιστάσεις, πάνω –κάτω, για περίπου 1+½ ώρα, ανάλογα και με το φούρνο. Όταν ετοιμαστούν, αφήνουμε να χλιάνει το φαγητό και σερβίρουμε με λίγο λαδάκι ωμό για γεύση. Συνοδεύουμε τα γεμιστά ιδανικά με γιαούρτι και δυόσμο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαλιγκάρια στιφάδο

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαλιγκάρια (του εμπορίου) - 1 κιλό ξερά κρεμμύδια (για στιφάδο) - 1 κουτί ντοματάκια κο...

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Λακέρδα στην άλμη

Για οικογένεια Ετοιμασία: 30 λεπτά Υλικά - 4 φιλέτα από μεγάλη παλαμίδα (καθαρισμένα, χωρίς το αίμα) - 1 κιλό χοντρό αλάτι - Θυμάρι, δεντρολίβανο - Ηλιέλαιο (όσο ...

Φόρτωση άρθρων...