Ετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά
- 20 κολοκυθοανθοί
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλα μανιτάρια Πορτομπέλο
- 2 ώριμες μικρές ντομάτες
- Λίγο φρέσκος δυόσμος
- Μισό ματσάκι φρέσκος μαϊντανός
- 2 χούφτες (γεμάτες) ρύζι καρολίνα
- Αλάτι, πιπέρι
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ελαιόλαδο (όσο πάρει)
Εκτέλεση
1. Ανοίγουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και αφαιρούμε τον μίσχο από το κέντρο τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε τρυπητό.
2. Βάζουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Τα ρίχνουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και με αυτό γεμίζουμε τους ανθούς ως τη μέση τους.
Τυλίγουμε τις άκρες προς το κέντρο και τους τοποθετούμε κυκλικά σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε δύο ποτήρια ζεστό νερό, μισό φλιτζάνι τσαγιού (ακόμα) ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Σκεπάζουμε με πιάτο και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου. Προς το τέλος, ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού. Αν κάποιος θέλει, μπορεί να αβγοκόψει το συγκεκριμένο φαγάκι.