Τρίτη
04 Μαρτίου 2025

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 5 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές)

- 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες)

- 250 γραμμάρια γραβιέρα (σε κυβάκια)

- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Από 1 κουταλάκι μπούκοβο, θυμάρι, ρίγανη

- 2 δαφνόφυλλα

- Χυμός μισού λεμονιού

- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

- 4 κουταλάκια σούπας μουστάρδα πικάντικη

- 6 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 ποτήρι ζεστό νερό

Εκτέλεση

1. Σε τηγάνι με δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σοτάρουμε τις πιπεριές, ώσπου να πάρουν χρώμα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε σε πιατέλα.

Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα, καθώς και τα κομμάτια του κρέατος να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και μετά από 2 με 3 λεπτά προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, τα μπαχαρικά και το ζεστό νερό με το χυμό λεμονιού.

2. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά μας σε μεγάλη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου (με το καπάκι) μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προς το τέλος, συμπληρώνουμε τις πιπεριές με τη μουστάρδα. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε την κατσαρόλα εκεί, μέχρι να δέσει η σάλτσα με την τηγανιά. Σερβίρουμε αναμειγνύοντας στην τηγανιά τα κυβάκια της γραβιέρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιουβέτσι με μανιτάρια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο) - 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) ...

Τάρτα με σπανάκι, μπέικον και ανθότυρο

Για 12 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά Για τη ζύμη - 325 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) - 175 γραμμάρια βούτυρο (σε μικρά κομμάτια) ...

Χοιρινά σουβλάκια σε BBQ

Για 8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό κρέας σπάλα - Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη - Λεμόνια για το τέλος Εκτέλεση 1. Πλένουμε...

Φόρτωση άρθρων...