Για 4 άτομα
Ετοιμασία: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο κριθαράκι (μέτριο)
- 600 γραμμάρια μανιτάρια σε φέτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 2 καρότα (σε κύβους)
- Μισό ποτηράκι κρασί
- 1 βαζάκι έτοιμης σάλτσας αραμπιάτα
- 1 κουταλάκι βασιλικός
- 1 κουταλάκι κουρκουμάς
- Αλάτι, πιπέρι
- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο (και λίγο περισσότερο)
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος (για πασπάλισμα)
Εκτέλεση
1. Βάζουμε το κριθαράκι να βράσει σε αλατισμένο νερό και όταν ετοιμαστεί και στύψει προσθέτουμε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
2. Σε βαθύ τηγάνι, βάζουμε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα μανιτάρια. Σοτάρουμε τα υλικά για δύο λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας αραμπιάτα (ψιλοκομμένες ντομάτες με καυτερή πιπεριά), το βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 8-9 λεπτά.
Όταν δέσει και μελώσει, προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε το γιουβέτσι να πάρει μια γερή βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε ζεστό.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις