Σαββάτο
16 Νοεμβρίου 2024

Γλυκό του κουταλιού καρπούζι

Μαγειρική

Για 2 μεγάλα βάζα
Ετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 120+ λεπτά

Υλικά
- 2 κιλά καθαρισμένο καρπούζι (το λευκό μέρος και λίγη από τη κόκκινη ψίχα)

- 2 κιλά ζάχαρη

- 2 βανίλιες

- Χυμός από 1 λεμόνι

- 6 λεμόνια ζουμερά

Εκτέλεση

  1. Προσπαθήστε να βρείτε χοντρόφλουδο καρπούζι για να γίνει πιο νόστιμο το γλυκό. Καθαρίστε πρώτα την πράσινη, εξωτερική φλούδα και αφήστε λίγη από την κόκκινη ψίχα πάνω στο λευκό μέρος. Κόψτε σε μέτρια κομμάτια και βάλτε τα σε λεκάνη με νερό, προσθέτοντας το χυμό από τα 6 λεμόνια. Βάλτε κάτι βαρύ επάνω για να μην εξέχουν από το νερό τα κομμάτια και αφήστε τα για 3 ώρες. Έπειτα, σουρώστε τα και στραγγίξτε τα καλά.

2. Βάλτε τα κομμάτια του καρπουζιού στην κατσαρόλα, ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε τα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφήνετε για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας. Αφήνετε να κρυώσει και την άλλη μέρα ξαναβράζετε το γλυκό για να δέσει το σιρόπι, αφού βέβαια προσθέσετε τις βανίλιες και το χυμό ενός λεμονιού. Πλένετε τα βάζα, τα βάζετε στο φούρνο να αποστειρωθούν, μαζί με τα καπάκια και όπως είναι ζεστό το γλυκό, το μοιράζετε σε κάθε ένα. Σφίγγετε καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζετε. Όταν κρυώσουν τότε τα γυρνάτε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Φόρτωση άρθρων...