Για 2 μεγάλα βάζα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 120+ λεπτά

Υλικά

- 2 κιλά καθαρισμένο καρπούζι (το λευκό μέρος και λίγη από τη κόκκινη ψίχα)

- 2 κιλά ζάχαρη

- 2 βανίλιες

- Χυμός από 1 λεμόνι

- 6 λεμόνια ζουμερά

Εκτέλεση

  1. Προσπαθήστε να βρείτε χοντρόφλουδο καρπούζι για να γίνει πιο νόστιμο το γλυκό. Καθαρίστε πρώτα την πράσινη, εξωτερική φλούδα και αφήστε λίγη από την κόκκινη ψίχα πάνω στο λευκό μέρος. Κόψτε σε μέτρια κομμάτια και βάλτε τα σε λεκάνη με νερό, προσθέτοντας το χυμό από τα 6 λεμόνια. Βάλτε κάτι βαρύ επάνω για να μην εξέχουν από το νερό τα κομμάτια και αφήστε τα για 3 ώρες. Έπειτα, σουρώστε τα και στραγγίξτε τα καλά.

2. Βάλτε τα κομμάτια του καρπουζιού στην κατσαρόλα, ρίξτε τη ζάχαρη και αφήστε τα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, αφήνετε για 20 λεπτά, ξαφρίζοντας. Αφήνετε να κρυώσει και την άλλη μέρα ξαναβράζετε το γλυκό για να δέσει το σιρόπι, αφού βέβαια προσθέσετε τις βανίλιες και το χυμό ενός λεμονιού. Πλένετε τα βάζα, τα βάζετε στο φούρνο να αποστειρωθούν, μαζί με τα καπάκια και όπως είναι ζεστό το γλυκό, το μοιράζετε σε κάθε ένα. Σφίγγετε καλά τα καπάκια και αναποδογυρίζετε. Όταν κρυώσουν τότε τα γυρνάτε.