Για 5-6 άτομα
Ετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Υλικά
- 300 γρ. κιμάς ανάμεικτος
- 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους
- 200 γρ. ασπρομανίταρα στο μπλέντερ
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Λίγος μαϊντανός
- Λίγος βασιλικός
- Αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο (κατά προτίμηση η ποσότητα)
- 1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 μεγάλες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
Για το ταψί
- 40 κανελόνια (περίπου )
- 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
- 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
- Αλάτι
- Μισό κουταλάκι ζάχαρη
- 100 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, αναδεύοντας ελαφρώς με ξύλινη κουτάλα. Έπειτα, ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια, τα ασπρομανίταρα, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει σε μπλέντερ, την τριμμένη ντομάτα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τα αρωματικά. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση και μόλις φύγουν τα πολλά υγρά της σάλτσας, σβήνουμε την εστία.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, κάτω με αέρα. Ετοιμάζουμε το πιρέξ: Βάζουμε το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τριμμένο τυρί. Γεμίζουμε στη συνέχεια με κουταλάκι τα κανελόνια, με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τα τοποθετούμε με προσοχή στο σκεύος, στη σειρά, το ένα δίπλα στο άλλο (το γέμισμα είναι ίσως το δυσκολότερο και για αυτό η σάλτσα δεν θα πρέπει να είναι πολύ αραιή). Περιχύνουμε με κουταλάκι τα κανελόνια με τα ζουμιά του πιρέξ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, κάτω, με αέρα, για 30-40 λεπτά περίπου ή έως ότου λιώσει εντελώς το τυρί και μαλακώσουν τα κανελόνια. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας ελαφρώς με λίγη πάπρικα.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις