Χρόνος προετοιμασίας: 20'
Χρόνος μαγειρέματος: 50'
Υλικά
600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι τριμμένο
½ φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
100 γραμμάρια παρμεζάνα ή κασέρι, τριμμένα
1 κουταλάκι σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 νεροπότηρο φρέσκια τριμμένη ντομάτα
2 κουταλάκια σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε 2 ποτήρια νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα μακαρόνια
500 γραμμάρια μακαρόνια Νο6
1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε τους κεφτέδες: Ζυμώνετε σε μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι και το μουλιασμένο και στυμμένο ψωμί και αμέσως μετά ρίχνετε την παρμεζάνα και ζυμώνετε ξανά. Ρίχνετε τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε. Ζυμώνετε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια και τα ακουμπάτε σε ένα δίσκο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Ρίχνετε την πάπρικα, την κανέλα και σοτάρετε καλά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τη φρέσκια ντομάτα και τον διαλυμένο σε νερό πελτέ. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια καλή βράση. Ρίχνετε μέσα τα κεφτεδάκια ένα ένα και τα αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά έως 40 λεπτά περίπου. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος ανακατεύετε μέσα το βασιλικό.
Στο μεταξύ, 15 λεπτά πριν κλείσετε τα κεφτεδάκια, βράζετε τα ζυμαρικά για 7-8 λεπτά, σουρώνετε καλά και τα καίτε με το ελαιόλαδο.
Μοιράζετε το σπαγγέτο σε πιάτα, από πάνω μοιράζετε τα κοκκινιστά κεφτεδάκια και αν θέλετε πασπαλίζετε με μπόλικο τριμμένο τυρί.