Για 20 κομμάτια
Ετοιμασία: 15΄
Μαγείρεμα: 45΄
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι ντίνκελ
- 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 ποτήρι ταχίνι
- 1½ κούπα μέλι
- ½ κουταλάκι γαρίφαλο
- 1 κουταλάκι κανέλα
- ½ φλιτζάνι καρύδια
- 1 κουτ. σούπας σόδα (κοφτό)
Εκτέλεση
1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με κουτάλα το ταχίνι και το μέλι. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίσουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γαρίφαλο και τη κανέλα και σιγά- σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με το χέρι.
Στο τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, ανακατεύουμε να πάνε παντού και αδειάζουμε το μείγμα μας σε φόρμα για κέικ την οποία έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 περίπου λεπτά.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις