Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 15+ λεπτά

Υλικά

- 1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα

- 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό

- 2 μέτρια αυγά

- 1 φακελάκι μαγιά (ξερή)

- 1 κουταλάκι αλάτι

- 2 κουταλάκια ζάχαρη

- Αλεύρι (όσο πάρει για να δημιουργηθεί μια ζύμη σαν της κρέπας)

- Ελαιόλαδο (για τηγάνι)

- Ζάχαρη άχνη και κανέλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύω τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτω έπειτα, το γάλα και το νερό, χλιαρά πάντα και χτυπάω το μείγμα με μίξερ χειρός. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτω λίγο-λίγο αλεύρι, τόσο όμως όσο η ζύμη να μείνει παχύρευστη και όχι σφιχτή, σαν της κρέπας.

Παίρνω κουταλιά-κουταλιά από το μείγμα και τηγανίζω σε λάδι που καίει αλλά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, καθώς θέλουν οι λαγγίτες να ψηθούν καλά και εσωτερικά.

Ψήνω και από τις δύο μεριές για 2-3 περίπου λεπτά, ανάλογα και με το πάχος που τους έχω δώσει και τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρω ζεστούς πασπαλισμένους με ζάχαρη άχνη και κανέλα (ή και με μέλι)..