Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (περασμένος μία φορά)

- 500 γραμμάρια ντομάτα (περασμένη από τρίφτη)

- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 3-4 σκελίδες σκόρδο (κομμένες στα δύο))

- 500 γραμμάρια κίτρινο τυρί (τριμμένο)

- 1 πακέτο λαζάνια (φαρδιά, που δεν χρειάζονται βράσιμο)

- 5 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 1 ξυλάκι κανέλα

- 5 κλαράκια γαρίφαλο - Λίγο βούτυρο (ή μαργαρίνη) για το πυρέξ

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε δυνατή φωτιά και σε βαθύ τηγάνι (με καπάκι) τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί, για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια, προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα όλο το κρέας. Κατόπιν, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μπόλικο πιπέρι), το σκόρδο (κάθε σκελίδα κομμένη στη μέση) και την ντομάτα, ανακατεύοντας καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί ο κιμάς και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 με 45 λεπτά, με το καπάκι, ανακατεύοντας συχνά. Προσέχουμε ώστε να μη μας στεγνώσει ο κιμάς αφού θέλουμε να μείνει με λίγο ζουμί για να ποτίσουν τα λαζάνια. Τέλος, βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε τα 2/3 του τριμμένου τυριού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί.

2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Αλείφουμε ένα πυρέξ με βούτυρο ή μαργαρίνη. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε μικρό πυρέξ ώστε να εφαρμόζουν τα λαζάνια στο σκεύος όσο καλύτερα γίνεται. Έπειτα, τοποθετούμε μια στρώση λαζάνια και σκεπάζουμε με τον κιμά.

Συνεχίζουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες στρώσεις χωρίς να καλύψουμε με λαζάνια την τελευταία στρώση κιμά. Σε πυρέξ που χωράει 3 λαζάνια ανά στρώση υπολογίστε 4 στρώσεις. Καλύπτουμε την τελευταία στρώση κιμά με το υπόλοιπο τριμμένο

τυρί και ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί το τυρί.