Κυριακή
19 Ιανουαρίου 2025

Μανιτάρια γεμιστά με λαχανικά

Για 1 άτομο

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 2 μεγάλα λευκά μανιτάρια πορτομπέλο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια (ή φετούλες)

- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε κυβάκια (ή φετούλες)

- 2 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

- 1 μεγάλο καρότο ξεφλουδισμένο, κομμένο σε κυβάκια

- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια

- 1 ματσάκι ρόκα

- Φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος

- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

- 1 φέτα κίτρινο τυρί σόγιας (τοφού)

- Μισό ποτήρι του κρασιού ρετσίνα (ή λευκό ξηρό κρασί)

- Λίγο αγουρέλαιο

- Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρος

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια και κόβουμε το κοτσάνι τους. Αν θέλουμε, ψιλοκόβουμε το κοτσάνι και το χρησιμοποιούμε στη γέμιση. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε κόλιανδρο στα μανιτάρια.

Τα ραντίζουμε με λίγο αγουρέλαιο και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα. Ρίχνουμε λίγη ρόκα πάνω στο καθένα.

2. Σε τηγανάκι, ρίχνουμε λίγο αγουρέλαιο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σοτάρουμε. Μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, τον άνηθο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί ενώ ρίχνουμε κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Με τη γέμιση έτοιμη, γεμίζουμε ένα-ένα τα μανιτάρια.

3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 30 λεπτά. Κόβουμε στη μέση τη φέτα του κίτρινου τυριού σόγιας (τοφού), καλύπτουμε με αυτή τα μανιτάρια και τα βάζουμε για λίγα λεπτά ακόμα στο φούρνο, στο γκρίλ, να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι στη λαδόκολλα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 180 λεπτά Υλικά - 1 αρνίσιο μπούτι, γύρω στα 2 κιλά - 4-5 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση, κατά μήκος - 1 κιλό πατά...

Μπαρμπούνια σαβόρο με πετιμέζι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μπαρμπούνια ή γόπες (ή και πιο μικρά, σαρδέλες ή μαρίδες) - 1 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τι...

Γαύρος πλακί σε αμπελόφυλλα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό γαύρος ή σαρδέλες - Μισό βαζάκι αμπελόφυλλα ή 10-15 φρέσκα - 3 πατάτες σε ροδέλες - 3 ντομ...

Φόρτωση άρθρων...