Σαββάτο
30 Νοεμβρίου 2024

Μανιταρόσουπα με κρασί

Για 2-3 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 6 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)

- 1 φλιτζάνι αποξηραμένα μανιτάρια

- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

- 600 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (ανάμεικτα)

- 10 κρεμμυδάκια του στιφάδου (σε ροδέλες)

- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- 2 φύλλα δάφνης

- 1-2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι

- Αλάτι, πιπέρι

- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

- Χυμός λεμονιού

- 3 ποτήρια ζεστό νερό

- Ελαιόλαδο και τυρί κρέμα (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνω το ζωμό λαχανικών και μουλιάζω καλά τα αποξηραμένα μανιτάρια, στραγγίζοντας τα μετά. Σε μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω το ελαιόλαδο να κάψει.

Σοτάρω σε δυνατή φωτιά τα φρέσκα μανιτάρια και τα αφήνω μέχρι να ροδίσουν καλά. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλα και σβήνω με το κρασί. Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνω στην κατσαρόλα τα αποξηραμένα μανιτάρια.

Προσθέτω τον ζεστό ζωμό και συμπληρώνω με τα 3 ποτήρια νερού (ζεστού, για να μην διαταραχθεί ο βρασμός). Βάζω κατόπιν το θυμάρι και σιγοβράζω για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος, προσθέτω χυμό λεμονιού και λίγο μαϊντανό. Προαιρετικά, σερβίρω με κρουτόν και τριμμένη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες - 1 κιλό φρέσκα φασολάκια - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...