Τετάρτη
27 Νοεμβρίου 2024

Μαρινάτες σαρδέλες στο φούρνο

Μαγειρική

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 15+΄

Μαγείρεμα: 15΄

Υλικά

- 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (καλά καθαρισμένες) Για τη μαρινάδα - 1 σκελ. σκόρδο - ½ ματσάκι μαϊντανό - 2 κλωναράκια δεντρολίβανο - Ξύσμα από 1 λεμόνι (βιλογικό) - Λίγο θυμάρι - Ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί) - Αλάτι Για τη σάλτσα λεμονιού - Χυμός από 2-3 λεμόνια - Ξύσμα από 2 λεμόνια (βιολογικά) - 2 φέτες ξερό ψωμί - Αρκετό ελαιόλαδο (όσο χρειαστεί) - Αλάτι - 1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

1. Ξεπλένω με άφθονο νερό τις σαρδέλες, τις στραγγίζω σε σουρωτήρι, τις σκουπίζω με απορροφητικό χαρτί και τις αραδιάζω στο ταψάκι. Αδειάζω σε μεγάλο μπολ τα υλικά της μαρινάδας, έχοντας χοντροκόψει το σκόρδο και το μαϊντανό. Προσθέτω έπειτα το ελαιόλαδο, 4-5 κουταλιές ή και περισσότερο, αναμειγνύω καλά με τα χέρια και όταν ενωθούν τα υλικά περιχύνω τα ψάρια με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να πάει παντού, ακόμα και στο εσωτερικό τους. Ψήνω τις σαρδέλες, σε προθερμασμένο φούρνο και σε αρκετά δυνατή φωτιά για δέκα περίπου λεπτά.

2. Σε μπλέντερ, αναμειγνύω όλα τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το ελαιόλαδο, ώσπου να γίνουν πολτός. Έπειτα, από τη μικρή τρυπίτσα στη κορυφή του μπλέντερ ρίχνω λίγο-λίγο το ελαιόλαδο, ενώ συνεχίζω να πολτοποιώ το μείγμα σε αργή ταχύτητα. Όταν η σάλτσα αποκτήσει την υφή που θέλω, σταματάω και περιχύνω με αυτήν τις έτοιμες σαρδέλες μου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοτόπιτα με μανιτάρια και σφολιάτα

Για πυρέξ 20x10 εκατοστών Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 2 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 7-8 κομμάτια από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα - 8 φέτε...

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 12 μέτρια κολοκυθάκια μέτρια - 350 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς - 1 κρασοπότηρο ρύζι καρολίνα (ίσως και...

Φόρτωση άρθρων...