Τετάρτη
02 Απριλίου 2025

Μελιτζανοκεφτέδες

Για 20+ κομμάτια

Ετοιμασία: 40 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 4 μελιτζάνες φλάσκες (μικρές)

- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)

- 1 αυγό

- 2 κουταλάκια σούπας σκληρό τυρί (τριμμένο) ή γραβιέρα (τριμμένη)

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Λίγος δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- Φρυγανιά (τριμμένη)

- Αλάτι

Για το ντιπ

- 1 κεσεδάκι γιαούρτι

- 1 κουταλάκι σούπας ελαιόλαδο

- Λίγος άνηθος (ψιλοκομμένος)

- Λίγος δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις μελιτζάνες, ξεφλουδισμένες ή της ψήνουμε στο γκριλ να μαλακώσουν με τη φλούδα τους και ύστερα τις καθαρίζουμε. Τις στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε με πιρούνι όπως κάνουμε και στη μελιτζανοσαλάτα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και φρυγανιά, τόση όσο τραβήξει η ζύμη για να πλάθεται.

Σχηματίζουμε μακρόστενους κεφτέδες, τους περνάμε από λίγο αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο έως ότου ροδίσουν ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε τέλος του κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά για το ντιπ και το σερβίρουμε μαζί με τους μελιτζανοκεφτέδες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Φόρτωση άρθρων...