Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Μπακαλιάρος γιαχνί

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό (περίπου) μπακαλιάρος παστός

- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού πολτός ντομάτας

- 1 κουταλάκι πελτές

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 150 γραμμάρια μαύρη σταφίδα

- 100 γραμμάρια κουκουνάρι

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Από την προηγούμενη μέρα, μουσκεύετε τον μπακαλιάρο για δώδεκα ώρες, αλλάζοντας του το νερό 2-3 φορές. Την επομένη, τον στραγγίζετε καλά, τον ξεπλένετε και πάλι και τον βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα, στη φωτιά, σκεπασμένο με κρύο νερό.

Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, τον αποσύρετε από το μάτι και αφήνετε να χλιάνει. Τότε, αφαιρείτε την πέτσα και τα κόκαλα και τον χωρίζετε σε μεγάλα κομμάτια.

2. Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βράζετε με νερό. Έπειτα, τα στραγγίζετε, τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το σκόρδο, το λάδι, τον πολτό και τον πελτέ ντομάτας και το κρασί.

Αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το μπακαλιάρο, τη σταφίδα, το κουκουνάρι και λίγο πιπέρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το ψάρι να σιγοψηθεί μέσα στη σάλτσα για 15 με 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαντί ποντιακά

Για 4-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά (+ αναμονή για τα ζυμαρικά) Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 2 αυγά - 1 κουταλάκι αλάτι - Χ...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Φόρτωση άρθρων...