Σαββάτο
19 Απριλίου 2025

Μπιφτέκια με κόκκινο κρασί

Για 6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς

- 2 τριμμένα ξερά κρεμμύδια

- 1 νεροπότηρο γάλα (φρέσκο)

- 2 αυγά

- 1 ψιλοκομμένο ματσάκι μαϊντανός

- 1 νεροπότηρο τριμμένη φρυγανιά

- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

- 1 κουταλάκια σούπας ρίγανη

- 2 κουταλάκια αλάτι

- 1 κουταλάκι πιπέρι

- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για το ταψί)

Εκτέλεση

1. Σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, το μαϊντανό, τη φρυγανιά, το κρασί και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. Θέλουμε μια σχετικά αφράτη ζύμη κιμά που να μην είναι όμως καθόλου αραιή. Οπότε, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον φρυγανιά για να πετύχουμε την κατάλληλη υφή.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μέτρια μπιφτέκια, λαδώνουμε σχολαστικά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και αφού προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας (ανάλογα και με το φούρνο).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κολοκυθάκια γεμιστά με τόνο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 30+ λεπτά Υλικά - 1 σκελίδα σκόρδου (ή κατά προτίμηση) - 1 κιλό κολοκυθάκια (μετρίου μεγέθους) - 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζ...

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια χταπόδι - Μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό (μακαροτσίνια) - 5 ώριμες ντομάτες (περασμένες ...

Οσομπούκο αλά μιλανέζε

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 100 λεπτά Υλικά - 1.000-1.200 γραμμάρια μοσχαρίσιο ποντίκι (σε μεσαία κομμάτια) - 3 κουταλάκια σούπας αλεύρι για όλες τι...

Φόρτωση άρθρων...