Παρασκευή
31 Ιανουαρίου 2025

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος

- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα (τριμμένη)

- 4-5 κουταλάκια σούπας μουστάρδα πικάντικη (τύπου Dijon)

- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, διαλύουμε τη μουστάρδα στο κρασί και σβήνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η μουστάρδα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να πήξει η σάλτσα, και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα. Αποσύρουμε έπειτα το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μύδια με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαρδέλες γιαχνί

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαρδέλες - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 4 σκελίδες σκόρδου - Μισό κιλό ώριμες ντομάτες (και λίγο...

Σαρδέλες πλακί

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαρδέλες - 400 γραμμάρια κολοκυθάκια σε ροδέλες - 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες - 2 σκελίδ...

Κοτόπιτα με ζύμη γιαουρτιού

Για 14+ κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 1 στραγγιστό γιαούρτι των 200 γραμμαρίων...

Φόρτωση άρθρων...