Χρόνος προετοιμασίας: 10'
Χρόνος μαγειρέματος: 15'
Υλικά
6 αβγά
300 γραμμάρια κιμά μαγειρεμένο (που περίσσεψε από σάλτσα κιμά)
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα ή μυζήθρα τριμμένη
1 κουταλάκι σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, στρώνετε μέσα τον κιμά και αφήνετε να ψηθεί για 3-4 λεπτά.
Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το τυρί, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ρίχνετε το μίγμα πάνω από τον κιμά και κουνάτε το τηγάνι να πάει παντού και να σκεπαστεί ο κιμάς.
Τρυπάτε το μίγμα με ξύλινη σπάτουλα ανά διαστήματα για να γεμίσει το κενό με το μίγμα των αβγών. Όταν πήξει η ομελέτα, τη σκεπάζετε με καπάκι και σβήνετε τη φωτιά.
Αφήνετε λίγο να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και κόβετε την ομελέτα σε τριγωνικά κομμάτια.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις