Πέμπτη
14 Νοεμβρίου 2024

Παπαρδέλες με κοτόπουλο ραγού

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Υλικά

- 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια

- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

- 1 καρότο σε καρέ

- 1 κολοκυθάκι σε καρέ

- Μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

- 500 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες

- 1 φύλλο δάφνης

- 500 γραμμάρια παπαρδέλες (ή άλλα ζυμαρικά)

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

- Τριμμένη μυζήθρα (για πασπάλισμα)

- Ψιλοκομμένος μαϊντανός (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Πλένετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να γίνει διάφανο. Προσθέτετε έπειτα τα κομμάτια του κοτόπουλου, το σκόρδο, το καρότο και το κολοκύθι και συνεχίζετε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Σβήνετε κατόπιν με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το δαφνόφυλλο. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 λεπτά, να μελώσει και να δέσει η σάλτσα.

2. Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 12 λεπτά, να γίνουν al dente. Όταν ετοιμαστούν, με τσιμπίδα τις ρίχνετε μέσα στο ραγού, ανακατεύετε και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Κιμαδόπιτα με σπιτικό φύλλο

Για 14+ άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά (με επιπλέον αναμονή) Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 1 ποτήρι ελαιόλαδο - 1 ποτήρι γάλα - 1 αυγό - Αλεύρι όσο πά...

Μπλανό σαρακατσάνικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 1 κιλό διάφορα χόρτα (λάπατα, σέσκουλα, τσουκνίδες, μυρώνια, καυκαλήθρες, ραδίκια κ.ά.) (καθαρισμένα, πλυμέν...

Φόρτωση άρθρων...