Για 10 άτομα
Ετοιμασία: 10΄
Μαγείρεμα: 30΄
Υλικά
- 800 γρ. αλεύρι
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 20 γρ. μαγιά.
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
-1 κουτ. σούπας ξύδι
- 1 κουτ. σούπας αλάτι (κοφτή)
- 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 3-4 πατάτες
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Πάπρικα
- 1 ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση
1. Βράζω τις πατάτες και τις πολτοποιώ. Σε κατσαρόλα, βάζω το λάδι να κάψει και προσθέτω ψιλοκομμένο το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει, ρίχνω τις πολτοποιημένες πατάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγη πάπρικα και ανακατεύω. Αφήνω για 5 λεπτά και κατεβάζω τη γέμιση από την φωτιά.
2. Διαλύω σε χλιαρό νερό τη μαγιά και την ζάχαρη. Βάζω σε μεγάλο μπολ το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω τη μαγιά, ζυμώνω και στο τέλος ρίχνω το ξύδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνω έως ότου να δημιουργηθεί μια αρκετά μαλακιά ζύμη την οποία αφήνω να ξεκουραστεί για 60 περίπου λεπτά. Σε πιάτο βάζω λίγο λάδι, κόβω με το χέρι ζυμάρι, το κάνω επίπεδο με την παλάμη και τοποθετώ στο κέντρο του ποσότητα από τη γέμιση. Έπειτα, κλείνω το πιροσκί με το χέρι και αν η μαλακιά ζύμη κολλάει λίγο χρησιμοποιώ λίγο λάδι και όχι αλεύρι. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη και τηγανίζω τα πιροσκί σε καυτό λάδι με το άνοιγμα προς τα κάτω!
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις