Τετάρτη
23 Απριλίου 2025

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 45 λεπτά

Υλικά

- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική)

- 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια

- 250 γραμμάρια τυρί φέτα (σκληρή)

- 250 γραμμάρια μυζήθρα ή ανθότυρο

- 2 αυγά

- Δυόσμος (ψιλοκομμένος)

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι, πιπέρι

- Σουσάμι

Εκτέλεση

1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν, αφού τα στύψουμε πρώτα με τα χέρια μας (θέλουμε να χάσουν όσο πιο πολλά υγρά γίνεται).

Βάζουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε μπολ και τα τρίβουμε με πιρούνι. Σπάμε τα αυγά σε άλλο μπολ και τα χτυπάμε ελαφρά με πιρούνι.

2. Σε λεκάνη, βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια, προσθέτουμε το δυόσμο, τα τυριά, τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα της γέμισης. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε ελαφρά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, φροντίζοντας να προεξέχει αρκετά από τα τοιχώματα.

Αδειάζουμε έπειτα τη γέμιση, την ισιώνουμε με τη σπάτουλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί καλά η γέμιση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σαρδέλες γεμιστές

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 1 κιλό μεγάλες σαρδέλες (πλυμένες, καθαρισμένες) - 100 γραμμάρια (ή όσο πάρει) ξερή ψίχα ψωμιού (τριμμένη...

Φαλάφελ με κουκιά

Για 6 άτομα Ετοιμασία: 50 λεπτά Μαγείρεμα: 15 λεπτά Υλικά - Μισό κιλό ξερά κουκιά (ξεφλουδισμένα) - 2 πράσα (ψιλοκομμένα) - 1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) - 2...

Μοσχαράκι με φρέσκα φασολάκια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες - 1 κιλό φρέσκα φασολάκια - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο...

Φόρτωση άρθρων...