Παρασκευή
15 Νοεμβρίου 2024

Πουτανέσκα με μπακαλιάρο

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

- 1 πακέτο σπαγγέτι (ή Νο5 ή άλλα ζυμαρικά)

- 400 γραμμάρια φιλέτο μπακαλιάρου (χωρίς κόκαλα)

- 200 γραμμάρια ντοματίνια (κομμένα στα δύο)

- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

- Αλάτι, ελαιόλαδο

- 50 γραμμάρια σταφίδες

- 50 γραμμάρια κουκουνάρια

- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- 1 καυτερή πιπερίτσα

- Τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

1. Σε κατσαρόλα με λίγο λάδι σοτάρουμε τα σκόρδα που έχουμε ψιλοκόψει. Παράλληλα, μουσκεύουμε τις σταφίδες με νερό και όταν πλέον έχουν μαλακώσει τις προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε κατόπιν τα κουκουνάρια, το μπακαλιάρο κομμένο σε κομμάτια και τη πιπεριά ψιλοκομμένη. Σοτάρουμε τον μπακαλιάρο γυρνώντας του πλευρές για 5 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τα ντοματάκια, κομμένα στα δύο και αλατίζουμε. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά ακόμα ενώ παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Όταν ετοιμαστούν, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύοντας να πάνε παντού. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κέικ με ροδάκινα

Για φόρμα 26 εκατοστά Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 70 λεπτά Υλικά - 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου - 250 γραμμάρια ζάχαρη - 4 αυγά - 250 ml γά...

Σπανακοτυρόπιτα

Για 12 κομμάτια Ετοιμασία: 30 λεπτά (+ αναμονή για το φούσκωμα) Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά Για το φύλλο - 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 1 πρέζα αλάτι - 3 κουτ...

Πίτα με κολοκυθάκια και τυριά

Για οκτώ κομμάτια Ετοιμασία: 25 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας (ή σπιτική) - 4 μεγάλα πράσινα κολοκυθάκια - 250 γραμμάρια τυρί φέτα ...

Φόρτωση άρθρων...