Κυριακή
17 Νοεμβρίου 2024

Σαλάτα με φινόκιο, ρόγες σουλτανίνας και πράσινο μήλο

Μαγειρική
Για μια μεγάλη σαλατιέρα

Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Υλικά

Για τη σαλάτα

2 φινόκιο καλοπλυμένα
1 μήλο πράσινο
30 ρόγες σουλτανίνας

Για το dressing

1 κουταλάκι γλυκού μαραθόσπορο
1 κουταλάκι σούπας πετιμέζι
1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σούπας κρασόξιδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Κόβετε τα φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, όπως κάνουμε και στα κρεμμύδια. Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα πιέζετε με τα χέρια σας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.

Καθαρίζετε το πράσινο μήλο από τη φλούδα και τα κουκούτσια του και το κόβετε σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις ρόγες της σουλτανίνας και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ το κρασόξιδο, το ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Κάνετε ένα πρώτο χτύπημα για να σπάσουν οι σπόροι του μαραθόσπορου και στη συνέχεια προσθέτετε το πετιμέζι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε ξανά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τα 2/3 του dressing και ανακατεύετε καλά. Καλό θα είναι να την αφήσετε να δροσίσει στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Ύστερα περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χταποδάκι γιουβέτσι

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 1 μεγάλο χταπόδι (ή πολλά μικρότερα) - Μισό φλιτζάνι ξίδι (κατά προτίμηση λευκό) - 3 μεγάλα φύλλα δά...

Ζυμαρικά με σπανάκι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια σπαγγέτι (ή άλλα ζυμαρικά) - 350-400 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι - Ελαιόλαδο - 2-3 σκελί...

Μυδοπίλαφο πολίτικο

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια μύδια με τα κελύφη, πλυμένα και καθαρισμένα - 100 ml. λευκό ξηρό κρασί - 1 κουτί ντομα...

Φόρτωση άρθρων...