Για μια μεγάλη σαλατιέρα

Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Υλικά

Για τη σαλάτα

2 φινόκιο καλοπλυμένα

1 μήλο πράσινο

30 ρόγες σουλτανίνας

Για το dressing

1 κουταλάκι γλυκού μαραθόσπορο

1 κουταλάκι σούπας πετιμέζι

1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα

1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σούπας κρασόξιδο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη σαλάτα: Κόβετε τα φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες, όπως κάνουμε και στα κρεμμύδια. Τα βάζετε σε μια μεγάλη σαλατιέρα και τα πιέζετε με τα χέρια σας για να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.

Καθαρίζετε το πράσινο μήλο από τη φλούδα και τα κουκούτσια του και το κόβετε σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνετε μέσα στη σαλατιέρα. Ρίχνετε και τις ρόγες της σουλτανίνας και ανακατεύετε.

Ετοιμάζετε το dressing: Ρίχνετε στο μπλέντερ το κρασόξιδο, το ελαιόλαδο και το μαραθόσπορο. Κάνετε ένα πρώτο χτύπημα για να σπάσουν οι σπόροι του μαραθόσπορου και στη συνέχεια προσθέτετε το πετιμέζι και τη μουστάρδα. Χτυπάτε ξανά μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τα 2/3 του dressing και ανακατεύετε καλά. Καλό θα είναι να την αφήσετε να δροσίσει στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον. Ύστερα περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.